luni, 22 septembrie 2014

Bulion de rosii si ardei kapia

Bulion de rosii si ardei kapia    |    FOTO   : Mariana Mateescu






Ingrediente :



10 kg rosii
10 kg ardei kapia
zahar si sare ( pentru muraturi ) dupa gust
aspirina 2 bucati la litru de compozitie
ulei


Rosiile spalate si date prin separatorul de rosii , ardeii spalati, curatati de cotoare si seminte se oparesc in apa cu sare si putin zahar. Se oparesc un pic mai mult, pana se inmoaie bine, pentru a trece mai usor prin masina de separat sucul de rosii.
Cat se racesc ardeii dam rosiile si pregatim sucul, apoi daca s-au racit ardeii ii dam si pe ei prin  separator si ii punem impreuna cu sucul de rosii la fiert intr-o oala incapatoare. Daca nu avem o oala mai mare, putem fierbe separat sucul de rosii si separat in alta oala pe cel de ardei.
Dupa ce fierb si mai scad putem amesteca sucurile, pentru a fierbe impreuna. Punem si sarea si zaharul dupa gust si fierbem pana scade la jumatate cantitatea si compozitia este destul de groasa. Mai gustam inca o data si-i oprim focul.
Sticlutele sau borcanele in care dorim sa punem bulionul trebuie sa le avem spalate si uscate cu o zi inante.
Pisam aspirina, 2 buc la litru de compozitie rezultata, punem putin bulion peste ea pentru a se topi, si punem in oala peste bulion, amestecam bine pentru a se omogeniza in toata cantitatea.
Punem uleiul la incins si incepem sa punem, cu grija, bulionul in sticlute sau borcanele, punem ulei incins deasupra, si apoi capacele inchise bine.
Vom lasa sticlele acoperite cu paturi groase pana a doua zi sau pana se racesc bine. Dupa aceea le depozitam in camara pentru iarna.
Este un bulion foarte bun, foarte gustos si coloreaza foarte bine toate mancarurile.

Pofta buna!





GALERIE FOTO :



Bulion de rosii si ardei kapia    |    FOTO   : Mariana Mateescu



Bulion de rosii si ardei kapia    |    FOTO   : Mariana Mateescu

Bulion de rosii si ardei kapia    |    FOTO   : Mariana Mateescu

Bulion de rosii si ardei kapia    |    FOTO   : Mariana Mateescu











2 comentarii:

  1. acum fac zi eu bulion de roșii cu ardei capia roșu dar eu nu am plătit ardeiul, l_am dar prin mașina de tocat carnea si a ieșit super ��������

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu fac asa, dar cu capia oparit si dat prin masina de rosii se indeparteaza coaja si iese bulionul mai fin si mai dulce. Succes

      Ștergere