luni, 29 august 2016

Rosii conservate pentru iarna



Rosii conservate pentru iarna   |    FOTO   :  Mariana Mateescu






Ingrediente


rosii coapte si sanatoase
usturoi
frunze de busuioc sau cimbru proaspat





Mod de preparare




Spalam bine rosiile si le taiem in sferturi, dupa ce le-am taiat cotorul. Luam borcane de 800 de grame( in prealabil le-am spalat si sterilizat bine). Pe fundul borcanului punem cativa graunti de usturoi si apoi incepem sa asezam sferturile de rosii cat mai indesate, pentru a elimina aerul dintre ele. Dupa ce am umplut borcanul punem deasupra alti cativa graunti de usturoi sau 3-4 frunze de busuioc. Inchidem borcanul si trecem la urmatorul.
Dupa ce am terminat toate rosiile ( fiecare face dupa posibilitati si necesitati, de aceea nu am dat cantitati), asezam borcanele intr-un vas mare de preferat cu fundul dublu. Pe fundul vasului punem cartoane groase, borcanele separate intre ele prin alte cartoane, apa si fierbem cam 30 minute dupa ce a dat apa in primul clocot.
Oprim focul, acoperim vasul si-l lasam asa pana se raceste bine. Scoatem borcanele si le depozitam in camara pentru iarna.

Sunt excelente pentru pizza, paste, lasagna si pentru orice alt sos doriti.
Nu va faceti griji ca nu am folosit sare si niciun conservant, se pastreaza foarte bine si sunt foarte gustoase.

Pofta buna!







 GALERIE FOTO  :







Rosii conservate pentru iarna   |    FOTO   :  Mariana Mateescu

Rosii conservate pentru iarna   |    FOTO   :  Mariana Mateescu

Rosii conservate pentru iarna   |    FOTO   :  Mariana Mateescu









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu