joi, 5 februarie 2015

Prajitura Excelent







Prajitura Excelent    |    FOTO   :   Mariana Mateescu







Ingrediente:




Foi:

6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
un praf sare



Crema:

2 oua
200 g zahar
2 linguri apa
250 g margarina Rama
50 g cacao
esenta rom



Glazura:

200 g ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
50 g unt



Mod de pregatire:



Se bat albusele, separate de galbenuse, impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se continua mixarea pana se topeste zaharul. Se pune faina, lingura cu lingura, incorporandu-se usor de jos in sus. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune jumatate din compozitie. Se introduce in cuptorul incins inprealabil, pentru 10-15 minute. Se coc ambele foi, iar dupa racire se taie in 3 pe lungimea tavii.
Intre timp se pregateste crèma, astfel: cele 2 oua se freaca impreuna cu zaharul si apa, se pun intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic. Se mesteca incet pana se ingroasa compozitia, se trage de pe foc si se incorporeaza si cacaoa. Dupa racire, se mixeaza margarina si se adauga si compozitia de oua, lingura cu lingura. Se mixeaza bine, adaugandu-se si esenta de rom.
Se pregateste si glazura prin topirea ciocolatei in frisca lichida si amestecata cu unt, pana la omogenizare.
Se trece la asamblare. Prin taierea celor 2 foi vor rezulta 6 foi, pe care le ungem uniform cu crema, cu generozitate, si pe care le suprapunem, ca pe un tort dreptunghiular. Il ornam uniform cu glazura pe toate partile( putem sa punem si ciocolata rasa pe deasupra) si-l dam la rece pentru 2-3 ore, cel putin.
Il portionam in felii de 2-2,5 cm .

Daca va placea Excelentul in copilarie, este timpul sa va intoarceti in timp, incercand aceasta reteta. Nu veti regreta.

Pofta buna!






GALERIE FOTO   :






Prajitura Excelent    |    FOTO   :   Mariana Mateescu

Prajitura Excelent    |    FOTO   :   Mariana Mateescu

Prajitura Excelent    |    FOTO   :   Mariana Mateescu

Prajitura Excelent    |    FOTO   :   Mariana Mateescu
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu