marți, 30 septembrie 2014

Salam de biscuiti






Salam de biscuiti    |    FOTO   :   Mariana Mateescu








Ingrediente:


1 pachet mare de biscuiti petit beurre (450 g)
200 ml lapte
100-150 g zahar, in functie de cat de dulce va place
125 g margarina Rama
stafide, rahat, nuci tocate, dupa preferinta
3 linguri cacao
esenta rom , vanilie
nuca de cocos razuita




Mod de preparare:




Se rup biscuitii cu mana bucati cat mai mici. Se toaca rahatul cubulete mici , se toaca nucile la fel , iar stafidele se tin , intre timp in esenta de rom intr-un castronel, sa se hidrateze.

Se pune pe foc laptele impreuna cu zaharul si cacaoa, pana se topeste zaharul, amestecand mereu in craticioara. Cand sa topit zaharul se pune si margarina si se amesteca energic pana se topeste si aceasta si se face o compozitie omogena, dar fluida. O lasam putin la racit, dupa care incorporam si esentele, amestecam intr-un vas mai mare biscuitii rupti impreuna cu nucile, stafidele si rahatul, dupa care incepem sa turnam laptele incet, mestecand tot timpul biscuitii. Incorporam treptat laptele in compozitia de biscuit si lasam cateva secunde sa se absoarba tot. Impartim compozitia in doua sau trei, in functie de cate suluri de salam vrem sa facem. Eu am facut 2. Punem pe masa de lucru folie alimentara, presaram pe ea nuca de cococs razuita si jumatate din compozitie, facuta sul. O modelam cu mainile pana ii dam forma de "salam", o tavalim prin nuca de cocos si apoi o infasuram in folie. O mai modelam, presam cu ajutorul foliei pana este perfect rotunda, ca un "salam". Strangem la capete bine folia si o dam la rece in frigider pentru 2-3 ore. Repetam aceleasi manevre si cu cealalta jumatate de compozitie si, cum spuneam depozitam salamurile la rece in frigider. Dupa cele 2-3 ore, daca aveti rabdare, puteti servi taiate feliute de "salam".

Este super delicios si ne aminteste de copilarie.

Pofta buna!






GALERIE FOTO :






Salam de biscuiti    |    FOTO   :   Mariana Mateescu



Salam de biscuiti    |    FOTO   :   Mariana Mateescu


Salam de biscuiti    |    FOTO   :   Mariana Mateescu



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu