marți, 3 februarie 2015

Plachie de macrou






 
Plachie de macrou    |     FOTO   :   Mariana Mateescu














Ingrediente:

1,5 kg macrou
500 g ceapa
o cutie rosii in bulion+ suc de rosii
1 ardei gras
ulei de masline
300 g masline
100 ml vin alb
o lamaie
condimente pentru peste, sare piper negru macinat




Mod de pregatire:

Se curata, se toaca marunt si se caleste ceapa intr-o tigaie antiaderenta. Se pune si ardeiul tocat marunt si se continua calirea, mestecand in permanenta in ea.
Dupa ce ceapa s-a inmuiat se pun rosiile curatate de coji si tocate in cubulete si se continua calirea. Se pune sucul de rosii, vinul si maslinele si se mai lasa inca 5-6 minute sa fiarba.Se potriveste de sare si piper.
Se curata pestele de intestine, se portioneaza in bucati potrivite si se spala foarte bine. Se lasa la scurs si se tamponeaza cu un prosop absorbant. Se condimenteaza cu sare si condimente pentru peste.
Intr-un vas termorezistent se aseaza sosul, iar peste el se aseaza pestele si feliile de lamaie si se da la cuptor, incalzit in prealabil.
Se lasa la cuptor pana se patrunde pestele si se rumeneste frumos( cca 45-50 min).
Se serveste cald cu mamaliguta si eventual cu lamaie peste el.
Se poate pregati si cu altfel de peste, crap sau ce alt peste agreeati.

Este un fel doi sau o cina consistenta si delicioasa pentru mancatorii de peste.

Pofta buna !





 GALERIE FOTO   :






Plachie de macrou    |     FOTO   :   Mariana Mateescu

Plachie de macrou    |     FOTO   :   Mariana Mateescu

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu