vineri, 26 septembrie 2014

Clatite cu carne






Clatite cu carne    |   FOTO :   Mariana Mateescu











Ingrediente :


Clatite

3-4 oua
lapte si apa minerala
faina
sare
ulei

Umplutura

500-600 g carne tocata amestec ( porc si vita)
2 cepe
1 morcov ( optional )
1 ou
cimbru, piper, sare
3-4 limguri smantana
200 g cascaval
2-3 oua
2-3 rosii + 3 linguri pasta de rosii sau ketchup
patrunjel frunze
ulei pentru calit


Mod de preparare :

Se fac clatitele din ingredientele mentionate. Compozitia de clatite trebuie sa fie mai groasa, mai consistenta dacat cea normala de clatite, ca o smantana groasa.

Umplutura : se toaca carnea in amestec, vita + porc. Ceapa se toaca marunt, se caleste in uleiul incins pana devine aurie si apoi se pune in tigaie si carnea , continuandu-se calirea pana carnea se patrunde bine, se pun sarea , piperul si cimbrul dupa gust, daca doriti si putin maggi legume. Se lasa sa se raceasca si dupa aceea se pune oul si putin patrunjel tocat.

Se trece la umplerea clatitelor cu o lingura- doua de compozitie, se ruleaza clatitele, avand grija sa indoim capetele in interior pentru a nu curge compozitia.

Dupa ce am terminat de umplut toate clatitele si am terminat si compozitia de carne, ungem o forma termorezistenta cu ulei, asezam clatitele una langa alta, uniform, si le acoperim cu rosiile tocate cubulete, si cele 3 linguri de pasta repartizate uniform pe toata suprafata clatitelor.

Introducem vasul in cuptorul in prealabil incins, pana se patrund bine clatitele si umplutura este patrunsa, 35-40 min, depinde de cuptor.

Se scoate vasul din cuptor, si se acopera toata suprafata clatitelor cu cele 2-3 oua batute impreuna cu smantana. Se presara cu cascavalul ras si se mai baga in cuptor pana cascavalul se rumeneste frumos.

Daca doriti si va place, in ouale batute puteti pune si putin patrunjel tocat.

Sunt delicioase si se servesc calde cu smantana pe deasupra, ca fel doi sau cina.

Pofta buna!






GALERIE FOTO :






Clatite cu carne    |   FOTO :   Mariana Mateescu


Clatite cu carne    |   FOTO :   Mariana Mateescu










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu