![]() |
Gogosari in otet la rece | FOTO : Mariana Mateescu |
Ingrediente :
10 kg de gogosari
conopida
telina radacina si frunze
morcov
3 l apa
1 l otet
3 linguri sare pentru muraturi
5 linguri zahar
boabe piper
boabe muster
foi de dafin
1 plic pikant fix dulce-acrisor
8 aspirine
hrean
Mod de preparare :
Se spala gogosarii , se curate de cotoare si seminte si se taie bucati de marimi potrivite pentru a se aseza cat mai bine in borcane . Se curate si morcovul si telina de coaja si se fac rondele sau braduti din morcovi . Se spala conopida , se rupe in bucatele mici si se pune intr-un vas in apa cu sare pentru a omora eventuali viermisori . Se fierbe otetul cu apa , sarea si zaharul , mirodeniile si pikant fixul .
Dupa ce a fiert cateva clocote si s-au topit zaharul si sarea se pune la racit intr-un alt vas cu apa rece . Incepem asezarea gogosarilor in borcanele spalate si uscate . Punem pe fundul borcanului cateva betisoare de hrean , o frunza de telina si apoi incepem sa asezam bucatile de gogosari cat mai apropiate una de alta . Intercalam si buchetele de conopida , rondele de morcov , de telina si iar gogosari .
Deasupra mai punem o frunza de telina , tija de telina si cracute de visin cu care apasam gogosarii usor in borcan . Dupa ce am terminat toti gogosarii si celelalte zarzavaturi de asezat in borcane verificam otetul daca sa racit bine , topim aspirinele in putin otet , pe care apoi il turrnam in toata oala cu compozitia de otet si amestecam pentru omogenizare .
Dupa aceea incepem sa umplem borcanele cu otetul rece , punem capacele si le depozitam in camara . Apoi asteptam sa vina iarna ca sa ii mancam , langa o friptura sau orice alta mancare .
Pofta buna !
GALERIE FOTO :
![]() |
Gogosari in otet la rece | FOTO : Mariana Mateescu |
![]() |
Gogosari in otet la rece | FOTO : Mariana Mateescu |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu