![]() |
Placinta cu spanac | FOTO : Mariana Mateescu |
Ingrediente:
1 pachet foetaj ( 800 g Bella )
1 kg spanac proaspat, numai frunze sau se poate si congelat)
2 cepe potrivite
200 g branza telemea
150 g smantana
2-3 oua + un ou pentru uns
marar verde tocat
sare, daca mai e nevoie, piper si un praf de maggi legume(daca doriti)
2 linguri ulei
susan
Mod de preparare:
Spanacul se curata, se spala in mai multe ape si apoi se opareste intr-un vas incapator, se scurge de apa si se lasa la racit. Daca e congelat, se lasa la dezghetat si se scurge bine de apa.
Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei intr-o tigaie mai adanca. Cand incepe sa devina aurie se pune si spanacul si se continua calirea pana se inmoaie spanacul.
Se lasa sa se raceasca bine si apoi se pune mararul tocat, piperul, ouale si eventual un praf de maggi legume. Se adauga branza faramata ( bucatele mai mari) sau rasa pe razatoarea mare, smantana si se potriveste de gust.
Intre timp am dezghetat aluatul foetaj, tapetam o tava cu hartie de copt si punem un strat de aluat( o foaie) peste care asezam uniform compozitia de spanac , acoperim cu cea dea doua foaie, ungem cu ou si portionam placinta inainte sa o bagam in cuptor , mai ungem inca o data cu ou si presaram cu susan, pentru impresie.
Bagam tava in cuptorul incalzit in prealabil si o lasam 40-45 min, pana se rumeneste frumos si placinta este gata.
Lasam placinta sa se raceasca putin si apoi o taiem bucati.
Este buna si rece si calda ca aperitiv sau gustare.
Pofta buna!
GALERIE FOTO :
![]() |
Placinta cu spanac | FOTO : Mariana Mateescu |
Placinta cu spanac | FOTO : Mariana Mateescu |
![]() |
Placinta cu spanac | FOTO : Mariana Mateescu |
![]() |
Placinta cu spanac | FOTO : Mariana Mateescu |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu