![]() |
Cartofi frantuzesti | FOTO : Mariana Mateescu |
Ingrediente :
1 kg cartofi rosii fierti in coaja
8-10 oua fierte + 3-4 oua crude
500 g branza telemea
300 g cascaval
500 g smantana
100-150 ml lapte
sare, piper dupa gust si in functie de cat de sarata este branza
unt sau margarina pentru uns forma
Mod de preparare :
Cartofii fierti in coaja se curata dupa racire, de asemenea si oualele fierte. Se taie cartofii rondele de 4-5 mm grosime, sa taie si oualele feliute subtiri sau cu aparatul de feliat oua. Se rade branza pe razatoarea mare si cascavalul la fel. Se bat oualele crude intr-un castron impreuna cu smantana si laptele pana devin fluide, se pune sarea(daca mai e nevoie) si piperul.
Dupa ce avem toate ingredientele pregatite, ungem un vas termorezistent cu unt sau margarina, se pune un rand de rondele de cartofi, unul de rondele de oua si un strat de branza. Se pune si un strat de cascaval si apoi turnam 1/3 din sosul de smantana. Repetam operatiunea cu un rand de rondele de cartofi si un rand de rondele de oua. Apoi un strat de branza rasa si un strat de cascaval ras si iar 1/3 sos repartizat uniform.
Ultimul rand va fi de cartofi cu un strat de cascaval ras si ultima parte de sos, cat sa acopere bine tot.
Se baga in cuptorul incins in prealabil pentru 40-45 min sau pana se rumeneste frumos deasupra cascavalul.
Se scoate din cuptor si se portioneaza dupa ce s-a mai racit un pic, si se serveste cald cu smantana, ca fel doi sau cina.
Pofta buna!
GALERIE FOTO :
![]() |
Cartofi frantuzesti | FOTO : Mariana Mateescu |
![]() |
Cartofi frantuzesti | FOTO : Mariana Mateescu |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu