![]() |
Cheesecake cu fructe de padure fara coacere | FOTO : Mariana Mateescu |
Ingrediente:
15-16 piscoturi
500 g branza dulce
500 g frisca lichida( eu folosesc de obicei Hulala)
300 g zahar( sau cat de dulce va place)
500 g fructe de padure proaspete sau congelate( si dezghetate in prealabil ) puse in strecuratoare pentru a se scurge bine de sirop(se presara cu zahar pudra pentru a curge mai repede sucul)
esenta de vanilie, coaja de lamaie(sau portocala )
1 pliculet de gelatina Dr Oetker
2 pliculete de jeleu rosu Dr Oetker + 5 linguri zahar
o forma de tort cu fund detasabil
Mod de preparare:
Se pune in vasul mixerului branza impreuna cu zaharul si se mixeaza pana devine cremoasa.Se pun si esentele si coaja de lamiae. Se bate si frisca bine, gelatina hidratata in apa rece se baga in cuptorul cu microunde pentru 20 secunde pentru a se dizolva total. Se amesteca bine gelatina topita in compozitia de branza , se pune si frisca si se mixeaza bine compozitia pana la omogenizare.
Se pune forma de tort pe un platou, fara baza, se aseaza piscoturile unul langa altul pana formam un blat. Se stropesc piscoturile cu sucul de la fructe si apoi se pune jumatate de compozitie. Se aseaza un rand de fructe peste branza si apoi cealalta jumatate de compozitie.
Se aseaza frumos si dupa imaginatie restul fructelor.
Se pune praful de jeleu la fiert cu apa si zahar, eu am pus mai putina apa dacat scrie pe pachet pentru a iesi mai consistent jeleul ( daca mai avem suc de fructe putem inlocui o parte din cantitatea de apa necesara cu suc de fructe).
Lasam putin la rece, dar nu prea mult, si apoi incepem sa punem jeleul, cand mai este inca caldut, peste crema de branza, din centru catre margini.
Bagam cheesecake-ul la rece in frigider pentru cel putin 3 ore si apoi cand il scoatem indepartam mai intai forma de tort si apoi portionam dupa apetit, mai mari sau mai mici bucatile.
Este foarte racoros vara, dar delicios iarna.
Pofta buna!
GALERIE FOTO :
![]() |
Cheesecake cu fructe de padure fara coacere | FOTO : Mariana Mateescu |
![]() |
Cheesecake cu fructe de padure fara coacere | FOTO : Mariana Mateescu |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu