duminică, 12 octombrie 2014

Ciuperci umplute






Ciuperci umplute     |     FOTO   : Mariana Mateescu









Ingrediente:

1 kg ciuperci champignon
1 ceapa potrivita
sare, piper
1/2 legatura de patrunjel verde
2 linguri ulei de masline






Mod de preparare:



Se spala ciupercile bine cu apa, li se rup piciorusele si se pun deoparte. Ciupercile se pun sa se scurga de apa.
Se curata ceapa si se toaca marunt, se incinge uleiul de masline intr-o tigaie, se caleste usor ceapa.
Se pun si piciorusele ciupercilor tocate marunt, si se continua calirea pana se evapora apa lasata de ciuperci si s-au inmuiat atat ceapa cat si ciupercile. Se potriveste de sare si piper si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit se pune si patrunjelul tocat cat mai marunt si se omogenizeaza compozitia.
Se aseaza ciupercile intr-o tava cu palariile in sus, se umplu cu compozitia de ceapa si ciuperci calite, se mai condimenteaza cu sare si piper, se pune putina apa, pentru a avea in ce sa fiarba ciupercile, si se da tava la cuptorul incalzit in prealabil pentru 40-50 minute sau pana s-au patruns bine ciupercile.
Se scoate tava din cuptor si se servesc calde langa o garnitura de cartofi natur, ca nu degeaba se spune ca ciupercile pot inlocui oricand o portie de friptura suculenta.

Sunt excelente pentru o zi de post, gustoase, satioase si sanatoase.

Pofta buna!





GALERIE FOTO  :





Ciuperci umplute     |     FOTO   : Mariana Mateescu



Ciuperci umplute     |     FOTO   : Mariana Mateescu




Ciuperci umplute     |     FOTO   : Mariana Mateescu



Ciuperci umplute     |     FOTO   : Mariana Mateescu













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu