sâmbătă, 4 octombrie 2014

Pasta pentru mici






Pasta pentru mici  |    FOTO    :   Mariana Mateescu






Ca oricarui roman ne plac foarte mult micii. Nu ca nu s-ar gasi carne de mici in magazine, dar parca tot cea preparata in casa este mai buna, mai ales ca pui si un ingredient secret : dragoste pentru familia mea.

De aceea va impartasesc si voua reteta mea.



Ingrediente:



1 kg fleica de porc
1 kg carne macra de vita, cel mai bine manzat
seu de vaca(obligatoriu)
3-4 capatani usturoi(sau cat vreti de usturoiat)
500 ml zeama de oase(in lipsa lor 500 ml apa in care fierbeti 1 cub Delikat vita)
3- 4 lingurite bicarbonat de sodiu
zeama de la 1/2 lamaie
1 plic mirodenii pentru mici si boia de ardei dulce sau iute dupa cum va place
sare dupa gust





Mod de preparare :




Se toaca carnea amestecata impreuna cu seul de vita prin masina de tocat, de 2 ori.
Se pune zeama de oase( sau apa) la fiert impreuna cu mirodeniile, boiaua si putina sare, dar nu prea multa.

Se curate usturoiul si se piseaza. Se stinge bicarbonatul de sodiu in zeama de lamaie.

Se toarna treptat zeama de oase calda peste carne, se pune si usturoiul pisat si bicarbonatul de sodiu stins si se framanta bine pana se incorporeaza toata zeama. Compozitia trebuie sa fie usor vascoasa.

Se da la rece in frigider. Se framanta din cand in cand. Esenta retetei de mici este sa fie preparata cu cel putin 24 de ore inainte de a fi fripti si sa fie framantata  carnea din cand in cand.

Inainte de a se pune la fript pe gratar se scoate din frigider se mai framanta pentru ultima data carnea si cu mana unsa cu ulei modelam micii , mai mari sau mai mici, dupa cum dorim.

Se servesc, dupa cum cred ca stiti foarte bine, calzi cu mustar si un castravete acru alaturi de o felie proaspata de paine.

Poza cu micii fripti nu am mai postat pentru ca nu am mai avut rabdare si i-am mancat pe totii inainte de a fi pozati.

Pofta buna!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu