sâmbătă, 18 octombrie 2014

Paste grecesti cu carne




Paste grecesti cu carne   |    FOTO   :   Mariana Mateescu









Ingrediente:

1 pachet de paste( 400 g) de orice fel, care va plac, eu am folosit spirale
600 g carne tocata amestec(vita +porc)
2 cepe
1 cana vin alb
1 cana apa
1 cutie rosii in bulion( sau un borcan de 800g conservat de voi)
400 g cascaval
3 linguri pesmet
1 legatura buna de patrunjel
sare
piper
cuisoare
scortisoara
nucsoara
7 linguri de faina
500 ml lapte
un cubulet de unt sau margarina
2-3 linguri de ulei de masline



Mod de preparare:



Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cele  2-3 linguri de ulei de masline. Cand ceapa devine aurie punem la calit si carnea tocata si continuam calirea pana incepe carnea sa-si schimbe culoarea, punem vinul si continuam sa fierbem. Daca scade zeama, pentru a nu se lipi si arde carnea mai punem putina apa. Cand carnea e aproape fiarta punem rosiile impreuna cu sucul lor( dupa ce le-am tocat in blender), punem sarea, piperul, scortisoara si cuisoarele macinate. Mai gustam si potrivim gustul si lasam sa mai fiarba impreuna cu rosiile inca 5-10 minute( trebuie sa fie totusi zemoasa compozitia). Punem si pesmetul si amestecam compozitia pentru omogenizare.
Luam dupa foc si lasam la racit, dupa care punem si patrunjelul tocat fin.

Punem apa la fiert pentru paste cu putina sare si ne apucam de preparat sosul béchamel.
Punem intr-o cratita sau tigaie mai adanca untul la topit si atunci cand s-a topit punem faina in ploaie sa se rumeneasca foarte usor, dar mestecam tot timpul in ea. Cand a inceput sa prinda culoare foarte putin turnam laptele caldut incet cate putin si mestecam tot timpul cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Lasam sa fiarba putin, mestecand tot timpul si potrivim de sare si apoi punem nucsoara.
Dam de o parte, sosul trebuie sa fie fluid. Punem 50-60 g cascaval ras si omogenizam.

Fierbem pastele conform instructiunilor, le clatim cu apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Punem un cub de unt sau margarina in oala in care am fiert pastele, punem la topit, apoi punem si pastele scurse si mai punem 1/2 cana sos béchamel si 50 g cascaval ras si amestecam bine sa se omogenizeze bine.

Ungem o forma termorezistenta cu unt sau margarina, punem pastele uniform in forma dupa care punem carnea intr-un singur strat si apoi sosul béchamel peste toata carnea. Deasupra sosului punem tot cascavalul ras si bagam in cuptorul incins in prealabil.
Lasam in cuptor pana se rumeneste frumos si uniform cascavalul.

Scoatem din cuptor, lasam putin sa se raceasca si portionam.

Servim calda ca fel doi sau cina.
Datorita condimentelor( scortisoara, cuisoare, nucsoara)cu care noi romanii nu prea suntem obisnuiti o sa vi se para putin condimentata, dar gustul este deosebit.

Pofta buna!






GALERIE FOTO : 



Paste grecesti cu carne   |    FOTO   :   Mariana Mateescu
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu