marți, 28 octombrie 2014

Placinta cu branza dulce





Placinta cu branza dulce     |     FOTO   :   Mariana Mateescu







Ingrediente:



1 pachet foetaj sau 1 pachet aluat pentru placinta(nu foi placinta)
1 kg branza dulce de vaci
1 cana zahar sau dupa gust mai mult sau mai putin
4-5 oua + 1 galbenus
100 g stafide
2 plicuri de zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
2-3 linguri de gris
un praf de sare




Mod de preparare:



Intr-un castron se amesteca branza cu zaharul, oualele si zaharul vanilat. Se pun stafidele si coaja rasa de  lamaie si cele 2-3 linguri de gris. Se omogenizeaza bine compozitia.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza prima foaie de aluat, avand grija sa fie ridicata foaia si pe peretii tavii. Se pune compozitia de branza si se aseaza si cea dea doua foaie. Se unge cu galbenusul de ou batut si se portioneaza fara a taia si foaia de la fund. Se mai unge o dat cu galbenus si se presara( daca doriti cu susan, pentru impresie).
Se baga tava in cuptorul incalzit in prealabil si se tine pana placinta se rumeneste frumos ( cca 40-45 min).

Se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop de bucatarie.

Cand s-a mai racit se portioneaza si se poate servi.
Este un desert usor si rapid pentru orice ocazie.

Pofta buna!






GALERIE FOTO  : 







Placinta cu branza dulce     |     FOTO   :   Mariana Mateescu

Placinta cu branza dulce     |     FOTO   :   Mariana Mateescu

Placinta cu branza dulce     |     FOTO   :   Mariana Mateescu













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu