joi, 30 octombrie 2014

Prajitura cu pere





Prajitura cu pere    |    FOTO  :  Mariana Mateescu








Ingrediente:

1 pachet foetaj ( 800 g )
1 kg pere
4-5 linguri zahar
un cub unt
2 pachete budinca de vanilie sau frisca ( Dr. Oetcher)
8 linguri zahar
800 ml apa
2 plicuri zahar vanilat
1 galbenus de ou


Mod de preparare:

Perele se curate de coaja si cotoare. Se taie cubulete putin mai mari.
Intr-o cratita neaderenta se pune untul, dupa topirea acestuia se pune zaharul sa se caramelizeze usor in unt. Se pun si cubuletele de pere si se continua caramelizarea, pana se absoarbe zeama lasata de pere. Se lasa la racit.
Se prepara budinca de vanilie, cum scrie pe instuctiuni, dar se prepara cu apa, nu cu lapte. Se lasa la racit.

Intr-o tava tapetata cu hirtie de copt se pune o foaie de foetaj, apoi se aseaza crema de vanilie si apoi perele caramelizate.
Din cealalta jumatate de foetaj  se fac fasii  de aluat, care se vor pune deasupra perelor, ca un gratar.
Se ung fasiile cu galbenus de ou si se baga in cuptorul, incins in prealabil la 180 grade.
Se lasa in cuptor cca 45-50 min, chiar 1 ora.

Este deosebit de parfumata si gustoasa.
Se poate face si cu mere, dar si cu gutui am incercat-o si este deosebit de delicioasa.

Pofta buna!









GALERIE FOTO :







Prajitura cu pere    |    FOTO  :  Mariana Mateescu


Prajitura cu pere    |    FOTO  :  Mariana Mateescu



Prajitura cu pere    |    FOTO  :  Mariana Mateescu




Prajitura cu pere    |    FOTO  :  Mariana Mateescu



Prajitura cu pere    |    FOTO  :  Mariana Mateescu





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu