![]() |
Rulada super ciocolatoasa | FOTO : Mariana Mateescu |
Ingrediente:
Blat:
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
2 pliculete zahar vanilat
1 praf de copt
zeama de lamaie
un praf de sare
coaja rasa de lamaie( daca va place, nu este obligatoriu)
Crema:
200 g ciocolata amaruie
200 g frisca lichida
Glazura:
100 g ciocolata amaruie
100 g frisca lichida
50 g unt
fulgi de ciocolata sau ciocolata rasa
Mod de preparare:
Pentru blat separam galbenusele de albusuri. Punem un praf de sare si mixam bine albusele pana incep sa se intareasca. Punem treptat zaharul, lingura cu lingura pana se intareste bine albusul si se topeste complect zaharul. Punem si zaharul vanilat si incepem sa incorporam faina lingura cu lingura si amestecam incet de jos in sus. Punem zeama de lamaie peste praful de copt pana la dizolvare si apoi omogenizam bine in compozitia de blat.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia in tava, niveland-o uniform in tava.
Bagam tava in cuptorul incins in prealabil si lasam in el 30-40 minute, pana se aureste frumos blatul si uniform.
Pregatim un prosop de bucatarie udand-ul cu apa rece si storcand bine, bine sa nu mai fie decat usor umezit. Scoatem tava din cuptor si punem blatul cu tot cu hartie pe prosop, lasam 1-2 minute si apoi rulam ca pe o rulada cu hartie cu tot si lasam sa se raceasca bine.
Intre timp pregatim crema sau mai bine zis incepem cu crema pentru a avea timp sa se raceasca foarte bine. Punem intr-o craticioara ciocolata si frisca lichida si in momentul cand incepe sa se topeasca ciocolata o tragem dupa foc si continuam sa amestecam in ea pana se topeste complect ciocolata in frisca si omogenizam bine compozitia. O lasam sa se raceasca si o bagam la frigider 2-3 ore sau 1/2 ora in congelator. O scoatem din frigider si incepem sa o mixam energic pana devine o crema pufoasa si omogena.
Dupa ce s-a racit blatul si am facut si crema incepem asamblarea. Desfacem rulada, scoatem hartia de copt, ungem blatul cu crema de ciocolata pe toata suprafata uniform si apoi usor rulam la loc avand grija sa nu iasa pe laterale crema . O rulam bine, strans si o impachetam inapoi in hartia de copt si o bagam iar in frigider sa se intareasca crema, cam 1 ora.
Pregatim acum glazura. Punem ciocolata si frisca lichida la topit, la fel ca si la crema, si cand incepe ciocolata sa se topeasca tragem craticioara de pe foc si punem si untul. Amestecam energic pana la omogenizarea compozitiei si scoatem rulada din frigider, care intre timp s-a racit bine si crema s-a intarit. Incepem sa glazuram uniform cu ciocolata pe toata suprafata ruladei. Dupa ce am pus toata glazura uniform presaram cu fulgi de ciocolata sau cu ciocolata rasa.
Bagam din nou in frigider rulada, eu am invelit-o intr-o folie alimentara, pana se intareste si glazura.
Cand o servim o taiem felii.
Este chiar super ciocolatoasa, asa cum am numit-o eu.
Pofta buna!
GALERIE FOTO :
![]() |
Rulada super ciocolatoasa | FOTO : Mariana Mateescu |
![]() |
Rulada super ciocolatoasa | FOTO : Mariana Mateescu |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu