luni, 20 octombrie 2014

Salata de cruditati






Salata de cruditati     |    FOTO   : Mariana Mateescu







Ingrediente:



1 telina potrivita ( sau 1/2 telina mare)
1 morcov
1 mar
maioneza (2 galbenusuri fierte si 1 crud, 300 ml ulei, mustar, zeama de lamaie, sare)
sare, piper
zeama de lamaie




Mod de preparare:



Se curata atat telina cat si morcovul si marul de coaja. Se razuie prin robot (mie asa imi place) sau pe razatoarea mica, se pun intr-un castron mai mare si se presara cu sare si zeama de lamaie pentru a nu oxida. Se amesteca si se lasa in asteptare.
Intre timp se pregateste maioneza din ingredientele mentionate.
Se scurg legumele de sucul lasat( pe care il puteti consuma pentru ca este foarte sanatos).
Amestecam apoi legumele cu maioneza, sare(daca mai este nevoie) si piper dupa gust.
Punem intr-un bol acoperit si bagam la frigider pentru a se raci putin.
Se pot adauga si bucatele tocate cubulete mici de piept de pui fiert sau pastrama din piept de pui,
ceea ce ii va da un gust si mai deosebit.

Este delicioasa ca aperitiv sau gustare, atat vara cat si in sezonul rece si este foarte usor de pregatit.

Pofta buna!





GALERIE FOTO :





Salata de cruditati     |    FOTO   : Mariana Mateescu










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu