duminică, 26 octombrie 2014

Sarmalute in foi (frunze) de vita






Sarmalute in foi (frunze) de vita    |    FOTO  :  Mariana Mateescu








Ingrediente:



600-700 g carne tocata amestec( porc +vita)
2 cepe
100 g orez(eu il pun fiert)
1 ou
sare, piper dupa gust( se pot folosi si condimente pentru sarmale din comert)
2 legaturi de marar
suc de rosii
frunze de vita proaspete sau congelate
100 ml bors sau 2 linguri zeama de lamaie



Mod de preparare:



Se toaca carnea  impreuna cu ceapa si jumatate din marar. Se amesteca bine impreuna cu orezul fiert, oul si condimentele. Se poate pune si putin suc de rosii sau boia dulce .
Se spala frunzele de vita si se oparesc in apa clocotita. Daca frunzele le avem in congelator, cum le-am avut eu, se lasa la dezghetat si deabia dupa aceea se pot rula.
Se portioneaza pe fiecare foaie cate 1 lingura buna de compozitie si se ruleaza frumos sarmalutele.
Se aseaza sarmalutele in cratita sau cel mai bine intr-un vas de lut( roman), se pune borsul sau zeama de lamaie si se complecteaza cu apa pana la un deget deasupra sarmalelor.
Se dau la fiert pe aragaz la foc potrivit, daca le-am pus in cratita, iar daca le-am pus in vas de lut le bagam in cuptor.
Cand sunt fierte punem si sucul de rosii si mararul tocat fin, potrivim de sare si piper si le mai lasam pana mai scade sosul.

Servim sarmalutele calde cu smantana deasupra si marar tocat.

Sunt delicioase, iar atunci cand le pregatim iarna ne amintesc sigur de zilele de vara.

Pofta buna!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu