miercuri, 28 ianuarie 2015

Pateuri cu branza







Pateuri cu branza   |    FOTO  : Mariana Mateescu








Ingrediente:

un pachet foetaj(il prefer pe cel de Carrefour pentru ca are gramaj mai mare- 1 kg)
500 g branza telemea
1 ou + 1 galbenus pentru uns
cascaval ras sau susan sau chimen sau mac, dupa preferinta






Mod de pregatire:

Se decongeleaza aluatul( daca-l aveti congelat). Se taie in dreptunghiuri potrivite( 4-5 pe 8-10 cm) si se pune pe jumatate din aluat cate o lingura din compozitia de branza, pe care am pregatit-o asa: se sfarama branza cu furculita, se amesteca cu oul si se omogenizeaza bine.
Se inchid pateurile, dupa ce am uns pe margine cu putin galbenus, pentru a nu se desface.
Ungem apoi fiecare pateu cu ou si presaram cu cascaval ras sau susan sau chimen sau mac.Puteti face din fiecare cateva sau cu ce agreeati mai mult.
Le bagam in cuptorul incins in prealabil pana se rumenesc frumos.

Sunt foarte bune calde, dar si reci langa o cana de ceai sau o ceasca de cafea aburinda.

Pofta buna!
 





GALERIE FOTO  : 






Pateuri cu branza   |    FOTO  : Mariana Mateescu

Pateuri cu branza   |    FOTO  : Mariana Mateescu














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu