vineri, 30 ianuarie 2015

Salata de fasole verde cu usturoi





Salata de fasole verde cu usturoi     |    FOTO  : Mariana Mateescu








Ingrediente:

1 kg fasole verde
usturoi, otet, ulei de masline, piper, sare





Mod de pregatire:

Se curata si se spala bine fasolea.Se pune intr-o oala apa la fiert cu sare. Cand apa incepe sa fiarba se pune si fasolea verde. Se lasa la fiert pana se fierbe bine, dar nu sa se faca prea rau. Se lasa sa se raceasca bine intr-o sita la scurs. Eu am avut la borcan, pusa de asta vara, si nu a mai fost nevoie de aceste operatiuni, fiind fiarta deja. Este foarte buna si asa, si facem si economie de timp.
Intre timp pregatim un mujdei, din usturoi, otet si ulei de masline, sare si piper pisat.
Cand fasolea s-a racit bine, se pune intr-un castron, daca doriti o mai puteti taia in bucati mai mici, si turnam peste ea mujdeiul pregatit. Amestecam bine, dar usor sa nu o sfaramam prea mult si o dam la rece.
Se serveste ca si garnitura langa o friptura sau cand este post, langa o tocanita de cartofi sau ce doriti.

Vara  este chiar racoroasa, dar si foarte consistenta.

Pofta buna!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu