Ciorba de perisoare | FOTO : Mariana Mateescu |
Ingrediente:
600 g carne tocata amestec( porc+vita)
2 morcovi
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
1 telina mica
2 cepe
un ardei gras
o cescuta orez fiert
rosii in bullion sau rosii pentru ciorba( rosii+ ardei conservati)
bors sau zeama de varza sau bulion de corcoduse
sare, crenguta ciumbru+cimbru macinat, piper macinat, boia dulce de ardei
leustean verde, tarhon in otet
1 ou
Mod de pegatire:
Se curata legumele si se toaca cubulete. Se pun la fiert intr-o oala incapatoare si se fierb cca 30-40minute.Se pune si crenguta de cimbru.
Intre timp tocam carnea impreuna cu o ceapa si fierbem orezul.
Amestecam compozitia bine si punem si orezul fiert( incercati si cu o lingura de gris nefiert si nu veti regreta, ies f pufoase). Se pune oul, sare, piper si cimbru macinat.
Se modeleaza perisoarele .
Cand legumele au fiert se pun rosiile in bulion tocate si borsul sau ce varianta de acrire agreeati si se mai lasa sa dea cateva clocote. Apoi se pun perisoarele cu grija, una cate una. Se lasa la fiert. Perisoarele se vor fierbe f repede si se vor ridica deasupra , acesta este semnul ca sunt gata.
Se mai potriveste de sare, piper, boia de ardei dulce si se pune si verdeata tocata marunt.
Se mai lasa un minut pentru a lua gustul verdetii si se opreste focul.
Mie imi place sa pun si in ciorba putin orez, acesta punand-ul sa fiarba in oala inainte de rosii si bors.
Este o ciorbica tipic romaneasca( mai ales cand e acrita cu zeama de varza), care se serveste cu un ardei iute alaturi.
Pofta buna!
GALERIE FOTO :
Ciorba de perisoare | FOTO : Mariana Mateescu |
Ciorba de perisoare | FOTO : Mariana Mateescu |
Ciorba de perisoare | FOTO : Mariana Mateescu |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu