![]() |
Icre de fasole | FOTO : Mariana Mateescu |
Ingrediente:
500 g fasole boabe(cu bob mare)
1 morcov
1 pastarnac
o bucata de telina
2 cepe
zeama de lamaie
100 ml ulei de masline
sare, piper boabe, o foaie dafin, chimen
Mod de pregatire:
Se alege fasolea, se spala bine si se pune la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi se pune la fiert si dupa 5-10 minute de fierbere se scurge apa( pentru a elimina gazele). Se mai repeta o data operatiunea si se pune din nou la foc impreuna cu morcovul, pastarnacul si telina curatate si taiate mai mari. Se pune si ceapa si celelalte ingredient: sare piper boabe, foaia de dafin si chimenul( acesta, eu il pun pentru eliminarea gazelor). Dupa ce fierb bine boabele se scurg si se lasa la racit. Se dau prin robot impreuna cu zarzavatul fiert si dupa ce s-a pasat bine incepem sa adaugam treptat uleuil de masline. La final potrivim de sare si acreala( zeama de lamaie, cam ca la icrele de peste) si adaugam ceapa fin tocata.
Putem servi alaturi de masline si bineinteles paine( daca e de casa, cu atat mai bine si mai gustoasa).
In perioada postului, care a inceput azi, este un aperitiv deosebit si foarte consistent.
Pofta buna!
GALERIE FOTO :
![]() |
Icre de fasole | FOTO : Mariana Mateescu |
![]() |
Icre de fasole | FOTO : Mariana Mateescu |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu