miercuri, 11 februarie 2015

Tiramisu








 
Tiramisu     |    FOTO    :  Mariana Mateescu








Ingrediente:


6 galbenuse de ou
6 linguri de zahar
1 cutie mascarpone( 250 g)
500 ml frisca lichida
1 pachet piscoturi
500 ml cafea( neindulcita)
100 ml coniac
pudra cacao




Mod de pregatire:



Galbenusele se mixeaza bine cu zaharul, pana se topeste zaharul. Se pune si branza mascarpone si se continua mixarea.
Separat se bate frisca, si cand aceasta este batuta bine se adauga crema de oua si mascarpone, lingura cu lingura, pana la terminarea acesteia si omogenizare completa.
Se face cafeaua la filtru si se lasa la racit. Se adauga coniacul in cafea.
Se incepe montarea tiramisului prin inmuierea usoara a piscoturilor in cafea(dar nu prea mult pentru ca ele vor trage umezeala si din crema) si se aseaza unul langa altul intr-un prim strat. Se pune jumatate din crema peste piscoturi si se niveleaza uniform.
Se pune al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea si restul cremei. Se niveleaza uniform si se presara cu cacao din abundenta. Se introduce in frigider, pentru a se raci bine si se poate consuma dupa aproximativ 3-4 ore.
Este o prajitura rapida, dar in acelasi timp spectaculoasa si foarte gustoasa. Cui nu-I place, oare, tiramisu? mai ales cand e facut in casa.

Pofta buna!





 GALERIE FOTO :






Tiramisu     |    FOTO    :  Mariana Mateescu

Tiramisu     |    FOTO    :  Mariana Mateescu

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu