vineri, 13 martie 2015

Napolitane cu crema de zahar ars si nuca









Napolitane cu crema de zahar ars si nuca     |     FOTO   : Mariana Mateescu










Ingrediente:




1 pachet foi napolitane
400 g margarina Rama- cub
500 g zahar + 200 g zahar pudra
6 oua
100 ml apa
1 1/ 2 cana cu nuci tocate marunt
esente rom, vanilie





Mod de pregatire:




Zaharul impreuna cu apa se pun pe foc mic pentru a se carameliza. Se lasa pana se topeste zaharul si incepe sa se caramelizeze( dar se mesteca in el tot timpul pentru a se topi zaharul si a nu se arde prea rau- culoarea trebuie sa fie usor maronie).
Intre timp se pune in robot margarina impreuna cu zaharul pudra si se mixeaza bine pana se topeste zaharul. Se adauga cate un ou si se continua mixarea.
Cand zaharul s-a caramelizat, se pune peste el compozitia de margarina si oua, dar atentie la aburii degajati sa nu va opariti. Se bate bine cu telul si se continua fierberea pe foc mic, pana se topeste zaharul caramel, care din cauza margarinei se poate face ca un bulgare. Se mesteca in continuare cu telul pana crema se ingroasa ca o smantana si zaharul s-a topit total.
Se ia vasul de pe foc si se incorporeaza nucile tocate marunt sau date prin robot( raman putin mai mari si mi se pare mai buna crema asa).

Dupa ce s-a racit usor se trece la asamblarea napolitanei, punand un sfert din crema pe prima foaie. Se intinde bine pe toata suprafata foii si se acopera cu o alta foaie. Urmeaza un nou strat de crema( 1/4 din crema) si asa mai departe pana se termina si crema si foile( eu cumpar pachet cu 5 foi napolitana).

O punem la rece dupa ce am acoperit cu folie alimentara si un fund de bucatarie se pun ceva greutati pe el pentru a se presa si lipi bine foile de napolitana.

Dupa cca 3 ore poate fi taiata in formele dorite si o putem cosuma.

Este o prajitura super usor de facut si o veti adora dupa ce o faceti o data.

Pofta buna!






 GALERIE FOTO   : 






Napolitane cu crema de zahar ars si nuca     |     FOTO   : Mariana Mateescu

Napolitane cu crema de zahar ars si nuca     |     FOTO   : Mariana Mateescu

Napolitane cu crema de zahar ars si nuca     |     FOTO   : Mariana Mateescu






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu