joi, 9 iulie 2015

Ciorbica de loboda rosie




 
Ciorbica de loboda rosie     |      FOTO   :  Mariana Mateescu













Ingrediente:



2-3 legaturi de loboda rosie
1 morcov
1 pastarnac
1 ardei gras
1 ceapa
50 g orez
rosii pentru ciorba sau 4-5 rosii proaspete
bors sau bulion de corcoduse( eu il folosesc ff des pentru a acri ciorbele, atat iarna cat si vara pentru ca este bogat in vitamina C)
1 legatura leustean + 1/2 legatura marar
sare, boia dulce optional
ulei, 3 l apa





Mod de pregatire:




Se curate zarzavaturile, se spala si se toaca cubulete mici. Se calesc in ulei pana incep sa se inmoaie si apoi se adauga apa calduta si se continua fierberea, Cand legumele au fost aproape fierte se adauga si loboda tocata marunt ( pe care intre timp am cules-o si am spalat-o)  si orezul spalat.
Dupa ce au fiert bine loboda si orezul punem rosiile curatate de coaja si tocate marunt sau rosiile pentru ciorbica( din conservele de iarna).Potrivim de acreala cu borsul sau bulionul de corcoduse, sare si daca dorim putina boia dulce.
Oprim focul si punem jumatate din legatura de leustean si mararul sapalate si tocate marunt. Cealalta jumatate de legatura de leustean o presaram in farfurii cand servim.
Daca dorim putem sa dregem ciorbica cu 1 ou batut. Aceasta dupa ce am orit focul si inainte de a pune verdeata.
Este o ciorbica buna si racoritoare mai ales daca e servita rece.

Pofta buna!


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu