joi, 9 iulie 2015

Ciuperci pane





 
Ciuperci pane   |     FOTO   :   Mariana Mateescu










Ingrediente:

1 kg ciuperci champignon potrivit de mari
3 oua
300 ml lapte
faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat ca cel de clatite, dar putin mai consistent( ca pentru snitele)
sare, piper, ulei pentru prajit

Mod de pregatire:

Ciupercile se spala( eu le spal, cu toate ca unii recomanda sa nu fie spalate, ci curatate de coaja) sub jet de apa rece. Coditele se desprind usor(si le folosim eventual la o ciulama), se presara cu sare si piper si trecem la pregatirea compozitiei de aluat.
Se bat ouale bine cu un praf de sare, laptele si faina pana rezulta un aluat ca cel pentru snitele. Daca le doriti mai condimentate punem si in aluat putin piper.
Incingem bine uleiul si luam fiecare ciuperca, o trecem prin aluat( ii facem o baie buna in el pentru a se imbraca bine in aluat) si o punem in uleiul incins( la care am mai redus din foc pentru a se patrunde bine ciupercile). Le intoarcem de mai multe ori pe o parte si cealalta si cand au capatat o culoare frumos aurie le scoatem pe rand si le asezam intr-un vas in care am pus hartie absorbanta de bucatarie, pentru a scapa de surplusul de ulei.

Le servim ca si aperitiv sau cel mai bine langa niste cartofi natur si scaldate in putin mujdei de usturoi.

Sunt delicioase oricum.

Pofta buna!





 GALERIE FOTO  :





Ciuperci pane   |     FOTO   :   Mariana Mateescu

Ciuperci pane   |     FOTO   :   Mariana Mateescu

Ciuperci pane   |     FOTO   :   Mariana Mateescu

Ciuperci pane   |     FOTO   :   Mariana Mateescu

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu