joi, 15 septembrie 2016

Bame in suc de rosii




Bame in suc de rosii    |    FOTO    :   Mariana Mateescu








Ingrediente



bame
suc de rosii facut tot in casa
aspirine ( 3 buc la borcanul de 1,7 l)
apa, sare, otet




Mod de preparare

Bamele proaspete se spala si se curata cu grija de codite, dar fara a ajunge la seminte deoarece la oparire si in mancare se for bali, vor lasa o gelatina care da un aspect neplacut mancarii.
Se pune intr-o cratita mare apa in care se adauga sarea de muraturi si otetul ( 3 litri apa, 1/4 lingura sare la litru apa si otet 2 linguri la litru de apa).
Cand apa incepe sa fiarba se pun bamele si se oparesc pana bamele isi schimba usor culoarea si din verzi devin usor galbui. Se scot si se lasa la racit.
Se iau borcane de 1, 7 litri spalate si sterilizate si se aseaza usor bamele in ele, se pune sucul de rosii fiert si racit in prealabil, se pun cele 3 aspirine in borcan( eu folosesc aspirine pentru conservat si niciodata conservant din comert).
Se pun capacele borcanelor si le asezam intr-un vas inalt pe fundul caruia am pun in prealabil cartoane (sau un prosoape) si umplem cu apa pana sub capacele borcanelor.
Fierbem 30 minute dupa ce apa a dat in clocot si apoi lasam la racit in vasul acoperit pana ce borcanele se racesc complet.
Stergem si etichetam borcanele si le depozitam in camara pentru iarna.
Sunt delicioase iarna facute mancare cu orice fel de carne : pasare, porc sau vita sau pur si simplu fara carne, cand este post.

Pofta buna!





 GALERIE  FOTO  :






Bame in suc de rosii    |    FOTO    :   Mariana Mateescu

Bame in suc de rosii    |    FOTO    :   Mariana Mateescu

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu