joi, 15 septembrie 2016

Gogosari in sos



Gogosari in sos    |     FOTO   :  Mariana Mateescu





 Ingrediente


5 kg gogosari
800 g bulion de casa sau pasta de tomate din comert
1/2 l otet
1/2 l ulei (eu pun 1/2 cana ulei, mi se pare mai sanatos cu mai putin ulei)
1/2 kg zahar
2 linguri sare pentru muraturi (trebuie tinut cont ca si bulionul contine sare)
boabe de piper, boabe de mustar si foi de dafin




Mod de preparare



Se spala bine gogosarii, se curata de cotoare, seminte si nervuri si se taie in felii de cca 1,5- 2 cm.
Se pun intr-un vas inalt si incapator toate ingredientele, mai putin gogosarii.
Se fierbe sosul 10-15 minute, dupa care se pun si gogosarii si amestecam usor pentru a nu-i sfarama, dar pentru ai acoperii pe toti cu sos. Se fierb in sos 10-15 minute, pana se inmoaie cat de cat gogosarii, dar nu foarte mult.
Se pun calzi in borcane de 800g sau 400 g.
Se pun pe fundul unui vas inalt cartoane( sau prosoape cum recomanda unele gospodine) si se aseaza borcanele in vas. Se separa de asemenea cu cartoane borcanele si se umple cu apa calduta vasul, pana sub capacele borcanelor. Se fierb borcanele 30 minute dupa ce apa a dat in clocot.
Se lasa la racit in vasul acoperit pana a doua zi, dupa care le putem eticheta si depozita in camara pentru iarna.

Sunt deliciosi ca si garnitura alaturi de o friptura iarna, cand suntem dornici de un rasfat culinar.

Pofta buna!




GALERIE FOTO   : 




Gogosari in sos    |     FOTO   :  Mariana Mateescu
 

Gogosari in sos    |     FOTO   :  Mariana Mateescu

Gogosari in sos    |     FOTO   :  Mariana Mateescu

Gogosari in sos    |     FOTO   :  Mariana Mateescu

Gogosari in sos    |     FOTO   :  Mariana Mateescu












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu