joi, 15 septembrie 2016

Rosii in suc pentru iarna






Rosii in suc pentru iarna    |     FOTO   :  Mariana Mateescu






Ingrediente

rosii prunisoare ( sunt mai carnoase si mai dulci), dar pot fi conservate si rosii mai micute sau rosii chery
suc de rosii facut in casa fiert si racit in prealabil
fasi de ardei gras sau capia
aspirine




Mod de preparare




Se aleg rosii prunisoare( sau de care dorim si ne plac), dar avem grija sa fie sanatoase si nepatate. Le spalam bine, pregatim fasiile de ardei (optional, nu este obligatoriu).
Luam borcanele bine spalate si sterilizate si punem rosiile alternand cu fasiile de ardei. Putem sa oparim si sa curatam de coaja rosiile. Eu le pun necuratate de coji pentru ca iarna sa le pot folosi si la mancare de rosii ( o sa va postez si aceasta reteta cu alta ocazie).
Se umplu apoi borcanele cu suc de rosii, se pun cate 2 aspirine la borcanul de 800 g si se infileteaza bine capacele borcanelor.
Se aseaza borcanele intr-un vas inalt pe fundul caruia am asezat cartoane (sau prosoape). Avem grija sa separam borcanele tot cu cartoane si umplem cu apa pana sub capace.
Fierbem 30 minute de cand a inceput apa sa clocoteasca.
Lasam la racit in vasul acoperit pana se racesc complet borcanele.
Scoatem, stergem, etichetam si depozitam in camara pentru iarna.
Sunt delicioase iarna la sarmale, varza calita sau mancare de rosii.

Pofta buna!






 GALERIE FOTO   :




Rosii in suc pentru iarna    |     FOTO   :  Mariana Mateescu

Rosii in suc pentru iarna    |     FOTO   :  Mariana Mateescu








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu