miercuri, 14 septembrie 2016

Rosii pentru ciorba






Rosii pentru ciorba  |    FOTO   :  Mariana Mateescu

Ingrediente


10 kg rosii
3 kg ardei
sare
zahar
ulei




Mod de preparare



Rosiile se spala bine, se curata de cotoare si se taie in sferturi.
Se spala si ardeii si se curata de cotoare, seminte si nervuri.
Se trec prin masina de tocat si se amesteca intr-un vas in care sa incapa toata cantitatea rezultata.
Se pune vasul la fiert si dupa ce da in fiert se adauga sarea si zaharul dupa gust. Nu trebuie prea mult zahar, iar sare punem dupa cat de sarat mancam fiecare.
Dupa 1/2 ora, daca s-a inmuiat ardeiul, oprim focul si punem rosiile in sticle, sterilizate si uscate.
Va trebui sa le punem cu grija pentru ca sunt fierbinti, iar deasupra sa punem putin ulei incins, pentru a etansa compozitia. Punem cu grija capacele sticlelor si invelim in paturi groase pana se racesc bine sticlele. Dupa aceea le putem depozita in camara.
Le vom folosi la iarna la ciorbe, tocanite sau orice mancaruri cu sos.
Sunt excelente si pastreaza gustul verii.
Pentru siguranta conservarii, putem pune aspirina pisata, 2 buc la litrul de compozitie.

Pofta buna!





 GALERIE FOTO  :






Rosii pentru ciorba  |    FOTO   :  Mariana Mateescu

Rosii pentru ciorba  |    FOTO   :  Mariana Mateescu




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu