sâmbătă, 11 februarie 2017

Rulouri cu crema de ciocolata ( vanilie)




Rulouri cu crema de ciocolata ( vanilie)  |   FOTO :  Mariana Mateescu



Ingrediente :

Pentru rulouri :

2 pachete foetaj ( 450 g x 2 )

Crema :

2 pachete budinca de ciocolata ( vanilie ), dupa preferinta. Puteti face un pachet de ciocolata si unul de valinie.
1 pachet unt
1 litru lapte
6 linguri zahar

Mod de preparare:

Aluatul de foetaj se decongeleaza, daca este congelat, sau se foloseste ca atare daca este proaspat.
Se intinde pe masa de lucru aluatul si se taie fasii de 2- 2,5 cm latime pe latul pachetului. Se ia apoi cate o fasie de aluat si se infasoara pe forma de rulou, avand grija sa petrecem cam 1 mm una peste alta pentru a nu iesi crema cand vom umple rulourile.
Aveti nevoie de forme pentru rulouri din lemn sau metalice pentru a imfasura foetajul si ai da forma de rulou.
Dupa ce am facut suficiente rulouri sau am terminat un pachet ( mie mi-au iesit 14 fasii, respectiv rulouri dintr-un pachet) le asezam in tava, dupa ce am pus hartie de copt in ea, si le bagam in cuptorul incalzit in prealabil la 160-180 grade.
Le vom lasa in cuptor pana se vor rumeni frumos( auri). Le lasam sa se raceasca si continuam operatiunea pana terminam aluatul.
Cat se racesc rulourile, pentru a le scoate usor dupa forme, ne ocupam de crema.
Pregatim crema conform instructiunilor dupa pachet, adica intr-un castron punem praful de budinca, cele 6 linguri de zahar si amestecam usor. 3/4 din litrul de lapte il punem la fiert intr-un vas cu fund dubla, pentru a nu se lipi crema. Cu restul de lapte umectam crema mestecand cu un tel pentru omogenizare si cand laptele incepe sa fiarba punem usor budinca umectata. Avem grija sa mestecam tot timpul in ea pentru a nu se lipi. Cand crema incepe sa fiarba si s-a ingrosat o luam de pe foc si o lasa sa se raceasca usor.
In crema racita punem pachetul de unt taiat in bucatele mici si amestecam cu mixerul pentru omogenizare.
Dupa racirea rulourilor le scoatem usor dupa forme, avand grija sa nu le rupem pentru ca sunt ff fragede. Bine este ca rulourile sa le coaceti cu o zi inainte, daca aveti timp, dar nu e rau nici in ziua cand le umpleti.
Vom trece la umplut ruluorile cu crema usor racita. Daca e prea rece se vor umple mai greu, nefiind fluida crema. Le asezam pe platouri si daca dorim le putem orna si cu glazura de ciocolata.

Este o prajitura simpla, buna si de efect cand suntem in pana de idei si timp pentru un dulce mai sofisticat.

Pofta buna !



GALERIE FOTO :



Rulouri cu crema de ciocolata ( vanilie)  |   FOTO :  Mariana Mateescu


Rulouri cu crema de ciocolata ( vanilie)  |   FOTO :  Mariana Mateescu

Rulouri cu crema de ciocolata ( vanilie)  |   FOTO :  Mariana Mateescu


Rulouri cu crema de ciocolata ( vanilie)  |   FOTO :  Mariana Mateescu




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu