luni, 6 martie 2017

Dovlecei umpluti cu ciuperci

Dovlecei umpluti cu ciuperci  |  FOTO :  Mariana Mateescu





Ingrediente:

7 dovlecei potriviti
500 g ciuperci champignon
1 ceapa potrivita
1 ardei kapia ( poate fi 1/2 rosu si 1/2 verde pentru culoare)
1 rosie de marime potrivita
2-3 linguri de ulei
2-3 linguri de pasta de rosii
1 legatura patrunjel verde
sare, piper

Mod de pregatire :

Se spala dovleceii, se taie pe lungine si se scobesc de miez. Se oparesc in apa cu putina sare 2-3 minute. Se lasa la scurs si racit intr-o sita.
Se spala ciupercile sub jet de apa. Se toaca marunt legumele si intr-o tigaie mai adanca se caleste ceapa si ardeiul pana ce se inmoie usor. Se pun si ciupercile tocate cubulete mici si se amesteca usor la foc mic pana ce se evapora apa lasata de ciuperci si ciupercile s-au inmuiat bine. Se pune atunci si rosia taiata cubulete si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba impreuna. Se adauga patrunjelul tocat maraunt, sarea si piperul dupa gust.
Se iau dovleceii si se umplu cu acest amestec, se aseaza unul langa altul intr-o tava si se pune peste ei pasta de rosii( sau suc de rosii) diluata cu o ceasca da apa. Se acopera tava cu folie de aluminiu si sa dau la cuptorul incins in prealabil pentru 30-35 minute.
Se scot din cuptor, se incearca daca dovleceii sunt facuti si se mai lasa in cuptor fara folie inca 5-6 minute, sa se rumeneasca usor.
Se pot servi atat calzi cat si reci presarati pe deasupra cu patrunjel verde.
Este o mancare f buna si satioasa intr-o zi de post.

Pofta buna!


GALERIE FOTO :



Dovlecei umpluti cu ciuperci  |  FOTO :  Mariana Mateescu

Dovlecei umpluti cu ciuperci  |  FOTO :  Mariana Mateescu

Dovlecei umpluti cu ciuperci  |  FOTO :  Mariana Mateescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu