![]() |
Gulas din carne de vitel | FOTO : Mariana Mateescu |
Ingrediente :
1 kg carne de vitel
3-4 cepe potrivite
1-2 ardei grasi
7-8 catei de usturoi
1,6 ml bulion de rosii si ardei
sare, piper, menta, tarhon, cimbru, ghimbir, busuioc dupa gust
4-5 linguri de ulei
Mod de preparare :
Taiem cubulete potrivite ( 2-3 cm) 1 kg de carne de
vitel-pulpa si o punem intr-un vas cu fund neaderent sau mai bine intr-un tuci cu cateva linguri de ulei incis, amestecand
pana se albeste carnea bine.
Turnam apa calda si acoperim sa
fiarba la foc mic pana se evapora apa,.. astfel incat sa fiarba bine carnea-
incercam cu varful furculitei.
Daca nu este bine fiarta, mai punem
putina apa pana se evapora toata apa -repetam sa fie bine fiarta carnea.
Cand s-a evaporat apa si carnea este
gata, se pun 3-4 cepe potrivite, tocate marunt, apoi 1-2 ardei gras taiati marunt. Se
amesteca pana se inmoaie bine.
Se adauga 7-8 catei de usturoi
tocati marunt.
Se mai tine 7-10 min tot la foc
mic, amestecand, apoi se pune bulion(eu folosesc
facut de mine in casa, care este din rosii si ardei kapia - gasiti reteta pe site - si nu trebuie sa complectam cu apa
pentru ca este putin mai zemos.
Am folosit 2 borcane de 800 ml pentru vasul pe care-l folosesc. Se lasa sa fiarba amestecand si apoi
punem condimentele: sare dupa gust, menta
sfaramata, tarhon uscat si sfaramat, cimbru uscat si sfaramat, un varf de praf de
ghimbir, un varf de piper macinat si un varf de boia de ardei iute.
Se amesteca bine pe foc si cand
oprim focul punem cateva frunze verzi de busuioc.
Se poate pregati si cu carne de porc.
Servim alaturi de mamaliguta sau un piure de cartofi sau spaghete fierte.
Este un fel doi foarte gustos si consistent.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu