marți, 28 martie 2017

Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci  |  FOTO  : Mariana Mateescu





Ingrediente :

1 kg ciuperci champignon
2 pachete aluat pentru placinta Puff pastry (Lidl) sau aluat foetaj
2-3 cepe potrivite
2 linguri de faina
100 ml ulei
1 legatura marar
1 legatura de patrunjel
sare si piper dupa gust

Mod de pregatire :

Se spala ciupercile sub jet de apa si se toaca marunt. Se toaca ceapa, de asemenea marunt.
Intr-o cratita cu fund neaderent se incinge uleiul si se pune ceapa tocata. Dupa ce aceasta s-a calit bine se adauga ciupercile tocare si se continua calirea pana ce apa lasata se va evapora si ciupercile vor fi bine patrunse. Daca mai este nevoie( adica ciupercile nu sunt facute ) mai punem putina apa, dar de regula nu este nevoie. Se trage cratita de pe foc si se adauga faina. Cu aceasta vom lega compozitia si vom mesteca repede pentru omogenizare si pentru a nu se forma cocoloase in ea.
Adaugam verdeata tocata marunt si potrivim de sare si piper dupa gust. Lasam compozitia sa se raceasca bine.
Pregatim tava de copt, in care punem hartie de copt. Punem primul strat de aluat. Dupa racirea compozitiei o punem peste aluat si acoperim cu al doilea strat de aluat. Vom intepa aluatul cu furculita din loc in loc si introducem tava in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit pentru 35-40 minute sau pana placinta se rumeneste frumos deasupra.
Lasam placinta sa se raceasca si o portionam dupa preferinta.
Este o cina excelenta pentru zilele de post sau un aperitiv foarte gustos si sanatos.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu