vineri, 24 martie 2017

Salata de vinete libaneza


Salata de vinete libaneza  |  FOTO : Mariana Mateescu





Ingrediente :

3-4 vinete coapte (sau din congelator)
1 ardei kapia
1 rosie mare sau 2 mai mici
1 legatura ceapa verde( 1 ceapa uscata mai micuta)
4-5 catei de usturoi
1 legatura patrunjel verde
100 ml ulei de masline
sare si piper dupa gust

Mod de preparare :

Coacem vinetele la flacara sau pe jar, le curatam si le lasam la scurs presarate cu sare. Daca le avem in congelator, le decongelam si le lasam la scurs foarte bine de apa din ele.
Le punem in vasul mixerului si le frecam bine cu cei 100 ml ulei de masline.
Tocam ardeiul si rosia cubulete mici. Ceapa verde o tocam cat mai mic, inclusiv frunzele verzi.
Daca folosim ceapa uscata, o tocam cat mai mic, iar usturoiul il trecem prin presa de usturoi, ca pentru mujdei.
Punem toate ingredientele peste vinete si amestecam usor, potrivim de sare si piper dupa gust si adaugam si patrunjelul tocat marunt.
Bagam salata in frigider pentru 1/2 ora .
 Servim cu paine ca si aperitiv.
Am gasit aceasta reteta pe internet vara trecuta. O doamna o recomanda cu multa caldura, am incercat-o si de atunci toti membrii familiei ne-am indargostit de ea si rar mai fac salata de vinete simpla sau cu maioneza. Este un deliciu, mai ales pentru zilele de post si nu numai.

Pofta buna!



GALERIE FOTO :

Salata de vinete libaneza  |  FOTO : Mariana Mateescu

Salata de vinete libaneza  |  FOTO : Mariana Mateescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu