miercuri, 5 iulie 2017

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise  |  FOTO : Mariana Mateescu





Ingrediente :


6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
100 ml de ulei
un praf de sare, vanilie si esenta de portocale sau coaja de portocala sau lamaie
jumatati de caise

Mod de preparare :

Se separa albusurile de galbenuse. Se bat albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare. Cand au o consistenta de spuma tare adaugam zaharul cate o lingura pana il incorporam pe tot. Acum adaugam si galbenusele unul cate unul si dupa aceea uleiul in fir subtire .
Punem faina in ploaie lingura cu lingura si amestecam usor de jos in sus pentru a nu deranja consistenta spumei de albusuri. Acum adaugam esentele in compozitie.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra aranjam jumatatile de caise( spalate si separate de samburi) cu cavitatea in jos, una langa alta, pe toata suprafata prajiturii.
Dam la cuptor, la foc potrivit, avand grija sa-l incalzim in prealabil.
Lasam la copt pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul cu scobitoarea.
Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit pudram prajitura cu zahar pudra vanilat si taiem in bucati potrivite pentru servire.
Este o prajitura racoritoare in zilele toride de vara si care se prepara relativ repede.

Pofta buna!



GALERIE FOTO :



Prajitura cu caise  |  FOTO : Mariana Mateescu

Prajitura cu caise  |  FOTO : Mariana Mateescu

Prajitura cu caise  |  FOTO : Mariana Mateescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu