![]() |
Peste pane | FOTO : Mariana Mateescu |
Ingrediente:
4 fileuri de peste( pangratius sau orice alt peste va place, cam 800 - 900 g)
3 oua
50 ml lapte
faina
pesmet
condiment pentru peste( eu le prepar singura din coriandru, piper si ienibahar rasnite impreuna in robot)
sare
ulei pentru prajit
Pentru sos( este un sos personal pe care noi il agreem foarte mult):
maioneza
smantana amestecata cu putin iaurt
usturoi
patrunjel foarte fin tocat
condiment pentru peste
sare
nu am spus cantitatile, le-am lasat la latitudinea si dorinta voastra, dupa gustul vostru.
Mod de preparare :
Fileurile le lasam la dezghetat, le spalam si uscam cu prosoape de hartie.
Le portionam si condimentam cu sare amestecata cu condiment si le lasam sa-si traga gust pestele de la condiment.
Pregatim oualele batute cu lapte intr-un castron.
Punem faina si pesmetul in doua farfurii fiecare si incepem pregatirea.
Dam fiecare bucata de peste mai intai prin faina, apoi prin oul batut cu lapte si dupa aceea prin pesmet. Putem sa mai repetam operatiunea cu ou si pesmet inca o data.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie si cand s-a incins punem pestele pregatit bucata cu bucata.
Le intoarcem de mai multe ori pe fiecare parte pentru a se rumeni frumos si uniform si in acelasi timp pentru a se patrunde bine pestele.
Scoatem pe hartie absorbanta pentru a absoarbe surplusul de ulei.
Pregatim si sosul. Curatam usturoiul si il pisam bine, ca pentru mujdei, il amestecam cu maioneza, smantana si iaurtul bine ( il frecam ca pe o crema), punem sare dupa gust, condiment pentru peste si patrunjelul tocan fin si mai amestecam putin.
Servim pestele cald cu sos si mamaliguta, dar merge foarte bine si cu cartofi natur.
Este un fel doi foarte usor, dar poate fi si o cina excelenta.
Pofta buna!
GALERIE FOTO :
![]() |
Peste pane | FOTO : Mariana Mateescu |
![]() |
Peste pane | FOTO : Mariana Mateescu |
![]() |
Peste pane | FOTO : Mariana Mateescu |
![]() |
Peste pane | FOTO : Mariana Mateescu |
![]() |
Peste pane | FOTO : Mariana Mateescu |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu