![]() |
Tort diplomat cu ananas | FOTO : Mariana Mateescu |
Ingrediente:
un pachet piscoturi
o cutie compot de ananas( bucati)
Crema:
300 ml lapte
175 g zahar
5 galbenusuri
2 vanilii
1 plic gelatina
coaja rasa de portocale
500 ml frisca lichida + 200 ml pentru ornat
Mod de preparare:
Se freaca galbenusele cu zaharul si putin lapte pana se omogenizeaza bine. Se pune si restul de lapte si se adauga zaharul vanilat si coaja de portocale. Apoi se transfera compozitia intr-o craticioara cu fund dublu si se pune pe aragaz la foc mic, timp in care amestecam incontinuu pentru a nu se lipi.
Se tine pe foc pana se ingroasa, ca o smantana si se da deoparte, pentru a se raci. Cand s-a racit putin punem si gelatina hidratata cu apa in prealabil si amestecam bine pentru omogenizare. Lasam sa se raceasca complet.
Batem frisca si apoi o amestecam incet in crema pana la omogenizare completa.
Intr-o forma detasabila, de tort, imbracam forma pe lateral cu piscoturi puse vertical, iar pe fundul formei asezam bucati de ananas dupa imaginatia fiecaruia.
Restul ananasului il taiem mai marunt si-l amestecam usor in crema. Punem jumatate din crema peste ananas in forma, apoi un rand de piscoturi si din nou crema ramasa. Mai punem un rand de piscoturi si bagam forma la rece in frigider pana a doua zi( sau cel putin, daca nu aveti rabdare sau timp, pentru 2-3 ore, pentru a se intari crema).
Dupa racire, se rastoarna incet pe platoul pe care vrem sa-l servim, se desprinde incet forma, si se orneaza frumos cu frisca, dupa imaginatia fiecaruia.
Este un tort usor si racoritor, mai ales vara, dar si in zilele de sarbatori( Craciun sau Pasti, cand facem abuzuri alimentare).
Pofta buna!
GALERIE FOTO :
![]() |
Tort diplomat cu ananas | FOTO : Mariana Mateescu |
![]() |
Tort diplomat cu ananas | FOTO : Mariana Mateescu |
![]() |
Tort diplomat cu ananas | FOTO : Mariana Mateescu |
![]() |
Tort diplomat cu ananas | FOTO : Mariana Mateescu |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu