vineri, 24 martie 2017

Tocanita de ciuperci cu orez


Tocanita de ciuperci cu orez  |  FOTO : Mariana Mateescu




Ingrediente :

500 g ciuperci champignon
200 g orez
3-4 cepe uscate
1 ardei gras
2 rosii
2-3 linguri bulion
2 morcovi
2-3 catei de usturoi
1 legatura de marar si 2 de patrunjel
100 ml ulei
sare si piper dupa gust
600ml supa de legume

Mod de preparare :

Ciupercile spalate le taiem in sferturi sau jumatati daca sunt mai mici.
Tocam 2 din cele 4 cepe si punem jumatate din ulei intr-o caratita neaderenta.
Calim ceapa si usturoiul tocat marunt pana devin usor galbui. Adaugam ardeiul tocat si apoi ciupercile.  Amestecam usor.
Lasam la foc potrivit pana se patrund bine ciupercile. Adaugam rosiile tocate si bulionul, iar daca este cazul mai punem putina apa calda. Dupa 5-6 minute adaugam mararul si 1 legatura de patrunjel tocate, sarea si piperul dupa gust si oprim focul.
Intre timp pregatim orezul. Tocam ceapa ramasa marunt. Morcovul il taiem rondele si le calim impreuna in uleiul ramas. Cand ceapa si morcovul s-au inmuiat adaugam orezul spalat si calim totul 2-3 minute. Punem supa de legume si lasam focul la moderat, acoperim vasul si lasam la fiert pana se fierbe bine orezul. Potrivim de sare si piper si oprim focul.
Servim orezul presarat cu parunjel alaturi de tocanita de ciuperci.
Este o mancare foarte buna, gustoasa si satioasa pentru zilele de post.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu